+47 47896060
         
 
         
 
 
03. - 13. oktober 2019 Veien til Samarkand  
 
 
  BROSJYREN - TRYKK HER USBEKIDTAN GENERELL INFO USBEKISTAN PRAKTISK INFO SILKEVEIEN  
 
   
   
   
   
   
   
   
 

PÅMELDING: snarest mulig - kun få plasser igjen

post@travelandlearn.no    Telefon 47 89 60 60     

BETALINGS BETINGELSER
Ved påmelding påløper et depositum på kr 5000. Resterende beløp betales 2,5 måneder før avreisedato.

 
 

 


I hjertet av Silkeveien med besøk til sjarmerende Khiva, Bukhara og Samarkand!

”Alt hva jeg har hørt om Samarkand er sant – på nær det, at den er ennå vakrere enn jeg hadde forestilt meg.” Sådan sa Aleksander den Store under sin erobring av byen 329 f. Kr. På denne reisen besøker vi de viktige karavanebyene på den gamle Silkeveien Samarkand, Khiva, Bukhara. I støvet fra markedsplassene aner man karavanene, som engang passerte forbi her på vei vestpå med silke og andre kostbarheter. Få andre steder i verden får man som her fornemmelsen av å stå midt i en forhistorisk sivilisasjon. Et fortryllende skattekammer av islamsk arkitektur! På reisen besøker vi også de to gamle sovjetrepublikkenes hovedsteder, som for en stor del er bygget i karakteristisk sovjetisk stil. En annerledes og tankevekkende rundreise.

 
VISUMSFRITT FOR NORDMENN


DAG 1   TOR 3. OKT         Oslo til Tasjkent              Mat på flyet
12:00 avreise Oslo via Istanbul med Turkish Airlines med ankomst i Tasjkent 00:40. Flytidene og ruten er bestemt av Turkish Airlines og den kan forandres.

DAG 2   FRE 4. OKT          Tasjkent – russisk by                    F, M
00:40 ankomst i TASJKENT. Etter dere har kommet ut av flyet VENT PÅ MEG
Etter alle har kommet ut og samlede gruppetallet stemmer går vi videre som en gruppe til immigrasjons skranken. Fordi vi skal motta et Gruppevisum. Vi møtt av vår lokale guide utenfor flyplassbygningen. Vi kjører direkte til hotellet vårt og sjekker inn. Lunsj på egenhånd.
På hotellet finnes det en Bank hvor vi kan veksle Dollar til Usbekisk sum (1USD = ca. 8000 UZS). Kurset her er bestemt av landetsmyndigheter og ikke oppjustert til turistpriser.
Kl.15:30  skal vi ta en tur gjennom lokale markedet i Tasjkent og oppleve det myldrende folkelivet. Vi fortsetter med en panorama-tur og avslutter med middag på en lokal restaurant. Total 2 netter på hotell City Palace 4* i Tasjkent.

DAG 3   LØR 5. OKT 2018              Khiva «by fra 1001 Natt»                            F, L, M
Etter frokost ca. kl.10:00 skal vi på en tur for å besøke Metroen i Tasjkent. Tasjkents metro er t-banesystemet i Usbekistans hovedstad Tasjkent. Den er den eneste operative tunnelbanen i Sentral-Asia. Systemet åpnet i 1977 da landet var en del av Sovjetunionen, og stasjonene er derfor i typisk sovjetisk stil dekorert med intrikate ornamenter. Systemet består av tre linjer; rød, blå og grønn. Lunsj spiser vi på en lokal restaurant.
Kl.17:30 tar vi fly til Urgench. Khiva ligger ca. 1 time fra Urgench. Etter ankomst kjører vi til vårt hotell og vi bor like ved gamlebyen. Middag på en lokal restaurant.
Khiva er en av landets best bevarte middelalderbyer. Et museum slik som Pompeii, men i motsetning til det ødelagte, er Khiva fullt av liv og aktivitet. Byen er over 2500 år gammel. Under sin storhetstid i middelalderen var Khiva hovedbasen for caravan-ruten til og fra Volga, Iran, India, Midtøsten og Kina. Her finner vi bemerkelsesverdige og vakre islamske bygninger. 2 netter Malika Kheivak hotell eller lignende i Khiva som er like ved hovedinngangen til gamlebyen.

DAG 4   SØN 6. OKT        Khiva «byen fra 1001 Natt»                           F, L, M
I dag står Khivas historiske perler; Ichan-Kala, den berømte Kalta Minor minareten Shirgizi Khan Madrasa, Tash-Khauli Palace og Divan Begi Madrasa. Etter lunsj - Pankhlavan Mahkmud Mausoleum, Islam Khodja minareten og Abdulla Khan Madrasa. Ettermiddagen er fri for egne oppdagelser. På kvelden spiser vi middag sammen.

DAG 5   MAN 7. OKT Ayaz-Kala, Karakalpakstan og Khiva til Bukhara                     F, L, M
Etter frokost har dere fritid på formiddagen i Ichan Kala. Deretter kjører vi ca. 80km til
Ayaz-Kala, Karakalpakstan. Her finnes det muligheter til å ri på kameler og etter det spiser vi lunsj i en jurt eller ger. Her skal vi også skue ruiner av den gamle festningen fra gamle Khorezm– Ayaz-Kala, som står blant de fargerike klippene til Sultauizdag i Kyzyl Kum ørkenen. Folk legender forbinder navnet til festningen til navnet på den legendariske kriger-slaven Ayaz, som er en sentral asiatisk turkisk folklorehelt. Arkeologene hevder at Ayaz-Kala festning er fra 2. århundre, fra gyllne tid i Kushan-riket. Vi kjører til Ugrench og spiser middag, etter det ta flyet ca.kl.21:00. Etter vi har landet skal vi kjøre til vårt hotell 2N Malika Bukhara hotell rett vedsiden av Labby House i Bukhara

DAG 6   TIR 8. OKT           Bukhara – høydepunktet på reisen          F, L, M
Bukhara har blitt plyndret og ødelagt flere ganger men er fortsatt i godt vedlikeholdt. I 1220 angrep Gjengis Khan den vakre oasen og ødela store deler. Kalan moskeens minaret fra 1127 ble reddet. Legenden sier at Djengis Khan mistet sitt hodeplagg da han så opp på den 48 meter høye minareten. Han bøyde seg ned og sa at "bygningen som gjør at jeg må bøye meg, skal forbli."
I dag skal vi oppleve det historiske og vakre Bukhara. Vi starter med Ismail Samonid Mausaleum er kanskje en av verdens vakreste mursteinsbygning og er fra 900 i.v.t. år – tenk før Vikingenes tid. Imponerende Bolo Haouz Moskeen ble bygget som emirens private bønnested. Det fargerike taket er som et kaleideskop og med den lille dammen foran moskeen. Like ved ligger den majestiske Bukhara festningen – som ser ut som om Noah’s Ark har blitt satt opp ned. Rett rundt hjørnet ligger det magiske stedet Po-i-Kalyan. Noe som ikke kan beskrives men bare må oppleves. Deretter skal vi til Lyaby Hauz og bli bedre kjent med området. Sent lunsj på en lokal restaurant. Deretter har dere tid til å gjøre egne oppdagelser – kanskje orientalske markedet på Lyabi-Hauz, et yndet sted for både lokalbefolkningen og turister. I sentrum av gamlebyen kan du ta en kopp te eller bare sitte og føle på orientens magiske tiltrekningskraft. På kvelden skal vi spise middag på Nadir Divan Begi Madrasa i nærheten av hotellet vårt med uzbekisk musikk, dans og måteshow.

DAG 7   ONS 9. OKT        Veien til Samarkand                      F, L, M
Formiddagen fri til å besøke Labby Hauz. Etter frokost blir bagasjen samlet inn og sendt i forvei til Samarkand. Passet må du ha alltid med deg i håndbagasjen. Etter lunsj skal vi ta hurtigtoget «Afrosiab» . Kl.15:51
Samarkand. Reisens store høydepunkt; "De blå moskeers by". Historien som går flere tusen år tilbake og like gammel som Babylon og Roma. Byens glansperiode begynte da Timur Lenk kom til makten på slutten av 1300-tallet. Til tross for sitt voldsomme rykte var Timur glad i skjønnhet og han betalte de beste arkitektene og kunstnerne for å gjøre byen vakker. Etter middag skal vi til det virkelige ikonet i Samarkand – Registantorget. I morgen kommer vi til å vie hele dagen til denne sagnomsuste byen.             2 netter Emirkhan Boutique hotell i Samarkand

DAG 8 TOR 10. OKT           Samarkand – "den vakreste av alle byer"        F, L, M
"Samarkand virker for meg vakrere enn alle historier jeg har hørt", sa Alexander den store Marco Polo kåret senere Samarkand til "den vakreste av alle byer". Byen er plyndret og bygd opp utallige ganger. Mellom krigene har byen samlet fremstående forskere og kunstnere. Samarkand har 2000 historiske bygninger og monumenter. Timur Lenks mausoleum Gur Emir lyser av gull og onyx. Hans mål var å gjøre Samarkand til hoved-stad i verden. Fra sentrum, Registan, gikk seks brede veier som stråler fra solen til de ulike delene av imperiet. Vi har måtte plukke ut kun de mest utsøkte severdigheter og har valgt majestiske Registan, Amir Tumirs hvilested Gur Emir mausoleet, Astronomer Ulugh Begs og Nekropolis Sjachi-Zinda Mausoleum. Lunsj på en fine lokale restaurant.

DAG 9   FRE 11. OKT 2018             Samarkand – Tasjkent                  F, L, M
Etter frokost blir bagasjen samlet inn og sendt i forvei til Samarkand. Passet må du ha alltid med deg i håndbagasjen. I dag skal vi dersom det er mulighet skal vi få sett et vakkert moteshow av en Uzbekisk kunstner i bakgården av et hus. Etter en sent lunsj tar vi hurtigtoget til Tasjkent kl.17:30. Etter ankomst Tasjkent skal vi ha middag på vårt hotell. 2 netter på City Palace 4* i Tasjkent.

DAG 10                LØR 12. OKT 2018            Tasjkent                        F, L, M
I dag skal vi bli bedre kjent med den russiske byen Tasjkent med Stalins barokkstil, vide alleer, flotte parker, monumenter og noen utsøkte perler. Dersom dere ønsker finnes det mulighet for shoppin (shoppingsenter) I kveld skal vi ha avskjedsmiddag på en av byens beste restauranter.

DAG 11                SØN 13. OKT 2018             Hjemreise        Mat på flyet
08:15 Avreise fra Tasjkent (TAS) og 16:55 ankomst Oslo (OSL) med Turkish Airlines


TRYKK HER FOR Å SKRIVE UT BROSJYREN

     
     
 

PRIS PER PERSON I DOBBELTROM
(min 12 deltagere)

NOK 23 995

Tillegg for enkeltrom: NOK 2 950

 
     
     

TUREN INKLUDERER
* Flyturen fra Oslo til Tasjkent tur retur
* 2 innlands fly fra Tasjkent – Urgench og Urgench til Samarkand          
* Transport med buss slik beskrevet i programmet
* 2 Hurtigtog reiser i Business klasse Bukhara – Samarkand og Samarkand – Tasjkent
* Bagasje Transport i separate busser mens for tog strekningen
* Overnattinger på beste 3 og 4* hoteller med frokost
* Nesten alle måltider som skrevet F/L/M
* alle utflukter beskrevet
* Inngang på museer og til severdigheter
* 1 middag med underholdning.
* Lokale reiseleder + lokale guider på utflukter
* Reiseleder fra Travel and Learn

     
IKKE INKLUDERT
* Flyskatt kr 2 549 per person per 29.10.18
* Viner og drinker
* Personlige utgifter som vask av tøy og telefoner
* Tips til hotellpersonalet og sjåfører og lokale guider
* Ekspedisjonsgebyr 55 kr
     
Avbestillingsregler : TRYKK HER
 
 
BROSJYREN - TRYKK HER Reisevilkår post (at) travelandlearn.no KONTAKT: Tel 47 89 60 60

  REISEKALENDER