post (at) travelandlearn.no
+47 47896060 / 95708930
       
 
       
       
 
 
     
Kommende Reiser
Trykk på teksten eller bildet for å få opp brosjyren
 
Reisekalender ny (pdf format)
 
  Mekong

kanskje verdenst vakreste elvecruise - fra Vietnam til Kambodsja

18.-30 november 2019
 

FULLT - gjentas igjen i november 2020
Cruise i Mekongs vannveier er kanskje den mest spennende og vakreste av alle elvecruise. Et garantert minne for livet - som mange av Travel and Learn medlemmer har kåret som en av sine favoritt cruise.

Vi seiler fra Vietnam til Kambodsja, gjennom travle byer og små landsbyer der mye av dagliglivets gjøremål skjer på elvebredden. Fra Ho Chi Minh-byen (tidl. Saigon) til mMajestisk og vakker Pnom Penh med kongeslottet og sølvpagoden. Tonle Sap innsjøen er en magiske vann-verden som vil overraske oss. Til slutt men ikke minst kommer vi til Seam Reap, med selve Ankor Wat og sine tempel anleggene fra 900 til 1100-tallet, absolutt .......

BROSJYREN - trykk her
 

Praha julemarked

en av de vakreste
julereisen

6.-9. des 2019

  ”En reise til julestemning og hygge i Praha!”
Vi gleder oss til igjen for 6. gang å kunne tilby en reise full av opplevelser til det sagnomsuste – og fortsatt så populære reiesmål PRAHA. Har du vert der men ikke opplevd julestemningen så bør du bli med uansett. Rådhusplassen er nå pyntet med et utrolig flott juletre, massevis av boder og stemningen er eventyrlig når mørket faller på og det er massevis av folk. Her selges duker, julepynt, strikkeplagg, treleker og masse annet. Julegodteri, pølser og selvfølgelig skikkelig Glühwein. Vi inkluderer alle måltid med drikke til.
BROSJYREN - trykk her
 

Berlin jul
og
en av verdens største show på Friedrichstadt Palast

12.-15. des 2019

  Velkommen til Europas største teaterscene og et show med over 100 utøvere på senen. Det kreative team – fordelt over fem tidssoner fra Melbourne over Berlin til Las Vegas – kan ikke være mere internasjonalt. Høydepunktet: Philip Treacy „verdens mest berømte hattemaker“ (The Times) som arbeider for Lady Gaga, den engelske dronning, den europeiske høyadel, Alexander McQueen, Karl Lagerfeld, Ralph Lauren og Madonna. Som i alle storslåtte show vil du også her få det fantastiske høydepunktet hvor refrenget kommer med «sparkepikene» - kanskje det mest spektakulære du har sett noen gang! Dette showet har fått storslått kritikk i forhold til forrige show.
Har du vært her før, vil du garantert elske dette!
Overnatting på flotte Mercure Hotel 4* like ved KaDeWe
BROSJYREN - trykk her
  Gylllne Goa

26. des - 12. jan 2019
  Goa er India for nybegynnere og for hele familien! Her snakker de fleste engelsk, maten er fortreffelig, strendene er vakre og feriebudsjettet rekker langt. Folkemengden er ikke så overveldende og kulturforskjellene ikke så utpregede som mange andre steder i landet. En tredjedel av befolkningen er kristne og de ulike folkeslagene og religionene lever i harmoni side om side. Menneskene er imøtekommende, gjestfrie og vennlige. Dessuten er klimaet svært behagelig. Goa er viden kjent for sine ti mil lange paradisstrender. Her finner du en rekke små "shacks» som serverer spennende mat, blant annet fisk, skalldyrsretter og smakfulle vegetarretter til en svært rimelig penge. Colva beach byr på hvite, eviglange sandstrender som anses å være noen av Asias fineste.
BROSJYREN - trykk her
  Bli med Slomo til hans opprinnelige hjemland Kerala

19. jan - 02. feb 2020
 

Bli med Slomo til hans opprinnelige hjemland Kerala i India!  På mange måter kan dette være en «India-light» opplevelse og en ypperlig mulighet til å bli kjent med fargerik kultur i usedvanlige vakre omgivelser. Det sies at uansett hvor man leter finner man aldri noen grønnere, vakrere og mer fredfull plass enn Kerala! Stedet blir kalt ”Guds eget land”

BROSJYREN - trykk her
  Kongenes land - Rajasthan
og
Taj Mahal - kjærlighetens palass

01. - 12. feb 2020
 

Kongenes land - Rajshan og kjælighetens palass -Taj Mahal
I det mangfoldige India er knapt noen delstat mer fargerik enn Rajasthan – de dansende påfuglers land. Hver time her er en fryd for øyet – ørkenen skifter stadig farge og du får oppleve en genuin og spennende kultur, folk er fargerike og stolte, landet er fylt av drømmepalasser og festninger.

På denne reisen kan du også besøke Taj Mahal og Goa.

BROSJYREN - trykk her
 

vedens beste safari
i Serengetti og Norongoro, Tanzania
og
strendene i Zanzibar

februar 2020

  Her er den perfekte turen til deg, som vil oppleve storslått safari. Tanzanias praktfulle nasjonalparker og naturområder er blant de aller beste i verden - Serengetti og Ngorongoro krateret. Serengetis uendelige savanner og Ngorongoro-krateret som er et av Afrikas sju naturlige underverker er en paradis for dyr. Februar er en fabelaktig tid å reise dit - det et er kalvingstid for løvemat - Gnu og Zebra. De fleset dyr har unger undt febar og dermed er det beste tid på året å oppleve rovdyr "in action".
Etter safarien kan vi nyte noen avslappende dager på stranden i vakre Zanzibar.
BROSJYREN - trykk her

  Marrakech - 1001 natt

29. feb - 07. mar 2020
 

Besøker du Marrakech for første gang, er det lett å bli overveldet av alle sanseinntrykkene. Marrakech går for å være Marokkos vakreste by, og det med god grunn. Den verdensberømte gamlebyen Medina spiller på hjertets alle strenger. Her pulserer det svarte kontinentets rytme i sin frodige form. Dette er Afrikas svar på byen som aldri sover. Selgere, håndverkere, kunstnere, akrobater, slangetemmere, musikere og turister holder gatene våkne med sitt overdådige virvar, sine høylytte samtaler og intense forhandlinger. Det er med god grunn at leserne på Trip Advisor har stemt frem Marrakech som den beste byen å feriere i.
Bli med oss å bli fortryllet av Marrakech sin magi og opplev 1001 natt i virkeligheten.

BROSJYREN - trykk her RIAD / HOTELL - ROM og PRISLISTE  
  vakre Oman

et eventyr uten like

gjentar suksess turen fra 2018

7.- 15. mars 2020
 

Vi gjentar suksessturen vår fra 2018. Oman er 1001 natt i virkeligheten. En unik destinasjon for deg som ønsker en ferie med autentiske opplevelser. Utvid horisonten og bli kjent med Oman – Dramatiske landskaper med ørken og smaragd og turkisblå fargede oaser, uberørte strender, gjestfri befolkning og en hovedstad gjennomsyret av historie gjør Oman populært blant turister. Den golde ørkenen som brer seg over Den arabiske halvøya, blir i Oman gjennomskåret av oaser og wadier der daddelklasene henger tungt fra grønne palmer. Hovedstaden Muscat ligger vakkert til der fjellene møter kysten, og lokker med utallige historiske fort og kaotiske markeder med ekte Tusen og én natt-stemning.

BROSJYREN - trykk her
  La dolce Vita

Pisa - Firenze - Bologna - San Marino

24.-29. mar 2020
  La dolce Vita
Italias mest populære og mest kjente region er full av turistmagneter - som Pisa, Firenze og Bologna - og skjulte skatter du bør oppleve. Toscana er utrolig mangfoldig og en drøm å oppleve året rundt. Vakre hus, maleriske piazzaer, trange smug og bugnende vinranker er i kombinasjon med sprudlende italienere karakteristiske trekk i landsbybildet. Borgen i San Marino ligger bokstavelig talt på kanten av stupet. Europas eldste republikk er som tatt ut av en tegneserie, men det er virkelig nok og er visstnok en av de rikeste statene i verden!
BROSJYREN - trykk her
  Påskefeiring
i
Andalucia

04. - 11. april 2020

suksess i mange år
 

Opplev påsken i Andalucia. Denne turen har vært en stor suksess i mange år.
Andalucía er Spanias hjerte. Ikke noe annet sted i Spania er det en så spennende historie og en så levende sjel som her. Derfor blir opplevelsen av Semana Santa - påskefeiringen på sin beste her. Kulturen er preget av forskjellige folkeslag som fønikere, romere, maurere og sigøynere, som alle har vært med på å påvirke den fargerike sydspanske kultur. Høydepunkter på denne turen er fortryllende palass Alhambra, Generalife- Sultanenshage og kongelige kapell i Granada; Moske-katedralen i Cordoba, sjarmerende byen Sevilla; Sherry - eldedråpene og dansende hester av Andalusia i Jerez de la frontera. Ronda - klippebyen som vil sjarmere alle. Hemmelige perler og utsøkte steder i programmet vil overaske dere og gjør denne turen til en ren gourmet fryd.

BROSJYREN - trykk her
  17. mai feiring

Svalbard

et minne for livet

15.-18. mai 2020
 

Er det noen som ikke har drømt om en gang å reise til Svalbard? Svalbard og Spitsbergen er et eksotisk og vakker stykke av vårt land som du bør besøke minst en gang i livet! For virkelig å lage turen til et minne for livet har vi valgt å feire 17. mai på Svalbard. Svalbard ligger på 78 grader nord og er sannsynligvis det nærmeste du kan komme Nordpolen. Det er to store bosetninger på Svalbard med Longyearbyen som den største med rundt 2000 innbyggere. Dette er Norges mest eksotiske reisemål, en utpost med imponerende fjell, fjorder og isbreer som utstråler en iskald skjønnhet med et usedvanlig lys. Dette er det eneste sted i Norge hvor du kan møte en isbjørn, denne majestetiske kongen av Arktis. Vårt ukeprogram byr på ulike destinasjoner. På turen til .......

BROSJYREN - trykk her
 

Cruise på Donau
med Pasjonspillet
i Oberammergau

29.mai-05. jun
eller
03.-05. jun 2020

 

Bli med oss og opplev det verdensberømte pasjonsspillet i Oberammergau, som i 2020 oppføres for 42. gang. Her er Jesu lidelseshistorie levendegjort i det unike spillet, som bare oppføres hvert 10. år. I den lille alpelandsbyen Oberammergau foregår det en begivenhet hvert 10 år med lange historiske røtter. Under 30 års krigen i 1631 brøt det ut en Svartedød pest i Bayern området. By etter by ble rammet og svært mange døde. I Oberammergau prøvde de å stenge pesten ute, men en natt greide den unge gutten Martin Schisler å komme seg inn i hjembyen. Han var smittet og sykdommen bredte seg raskt. Da samlet byens ledere seg i kirken. De gav et løfte til Gud. Dersom pesten stanset, skulle landsbyen og kirken sette opp et spill om Jesu lidelseshistorie hvert 10 år i all framtid. Byen ble spart og løftet har de holdt i 386 år når de neste år er i gang med enda et nytt pasjonsspill. Spillet går 5 dager i uken fra 16. mai til 4. oktober. Spillet starter  kl. 14.30 og varer til kl. 22.30 med en tre timers pause hvor det serveres middag rundt om i byen. Over 2000 av landsbyens beboere deltar som skuespillere, musikere, sangere og medhjelpere. I teatersalen er det plass til ca. 5000 personer.

BROSJYREN - trykk her
  NY - Tokaji Cruise
all inklusiv

gjennom vakre område i Ungarn, Slovakia og Kroatia

24. mai - 01. jun 2020
  NY CRUISE - bli med på en all inklusic cruise gjennom vakre områdene i Ungarn, Slovakia og Kroatia

Dette er et unikt og spesielt cruise fra Tokaj til Budapest, gjennom vill, vakker natur og skjønne landskap. Opplev Serbia og bli kjent med hjertet av Ungarn. På cruise på elven Tisza til Donau oppdager du unike og urgamle tradisjoner av både serbiske, kroatiske og ungarske folk. Landsbygda er folklore, sjarm og lokale tradisjoner. Vin- området Tokaj er på UNESCOs verdensarvliste, og her kan du nyte Ungarns edleste dråper. Tisza er den lengste sideelven til Donau og en av de største elvene i Sentral-Europa. Budapest oser av arkitektonisk prakt og historisk atmosfære.
BROSJYREN - trykk her
  Flor og Fjære

14.-16. juni 2020
  Hager, mat og fjord - en unik opplevelse
Nydelig fjordtur: Et besøk til Flor & Fjære begynner med en behagelig båttur til øya. Fra Strandkaien i Stavanger tar det ca 20 min. med "Rygerfjord" før man stiger i land i blomsterhavet på Flor & Fjære.
Utrolige hager: Ved ankomst på øya står våre guider klare til å vise deg hagenes skjønnhet og dele hemmeligheter og historier. En omvisning i den bugnende parken gir innblikk i 3 generasjoners lidenskap for å lage verdens vakreste hager.

BROSJYREN - trykk her


  Mongolia

en reise tilbake i tid

1.-12. juli 2020
  “Travelling in Mongolia was a journey for the soul and mind! Wide open Steppe Landscape and long hours of driving through rough and tough terrain, gave me sufficient time to reflect and taught me the art of patience and appreciation. Mongolia was to me Chengis Khan’s and Kublei Khan’s Homeland, Gobi Desert, the home of Throat singers, Bactrian Camel, Morin khuur Horse Head Fiddle, Mongolian wrestlers ….. actually nothing more (shamefully enough!).
It is neither the beauty of the diverse topography nor the rather bleak highlights of this tour that leaves a solid footprint of impression in my heart. The flawless warmth, stainless smile, unadulterated friendliness and the .......
BROSJYREN - trykk her
 

Cruise langs Croatia, Hellas, Albania og Montenegro

MEGET POPULÆR

30 juli - 06. august 2020

 

Cruise i Adriaterhavet og besøk - CROATIA, Corfu i HELLAS, Sarana, Vlore og Durres i ALBANIA og Stari Bar og Kotorbukten i MONTENEGRO
Bli med på et nytt cruise med MV LA BELLE DE ADRIATIQUE - deres yndlings skip.
Dette herlige cruiset langs kysten av Adriaterhavet tar deg med på en uforglemmelig reise. Cruiseskipet er lite og intimt, og om bord kan du nyte kulinariske opplevelser fra det franske kjøkken. Cruiset gir deg muligheten til å kombinere sol og bad med vakker natur og historiske byer i 4 land. La Belle de l’Adriatique er .......

BROSJYREN - trykk her
  Cruise på elven Douro

vakre Douro

MS GIL EANES 5*

18. - 25. august 2020
 

vakre Douro på MS GIL EANES 5*
I Portugal finner du kanskje en av Europas vakreste elver, Douro. Det er ikke for ingenting at Dourodalen i sin helhet er på UNESCOs verdensarvliste. Dalen prydes med sjarmerende landsbyer, og bratte åssider med drueranker helt ned mot elvebredden. Douro har sitt utspring i Spania og renner i hovedsak vestover til den munner ut i Atlanterhavet, ved byen Porto. Fra vinmarkene i dalen fraktes druene til havnebyen Porto. I århundrer har byen vært synonymt med portvin og på sørsiden av elven, i bydelen Vila Nova de Gaia, ligger de kjente portvinshusene fra 1700 tallet på rekke og rad.
Et elvecruise på Douro er en reise inn i Portugals stolte mat- og vintradisjoner, og en svært behagelig måte å oppleve en av landets vakreste regioner på. Definitivt et cruise for livsnytere!

BROSJYREN - trykk her
  Cruise på Adriaterghavet

en av de vakreste og mest MEGET POPULÆR

20.-27. aug 2020
 

Dette herlige cruiset langs kysten av Adriaterhavet tar deg med på en uforglemmelig reise. Cruiseskipet er lite og intimt, og om bord kan du nyte kulinariske opplevelser fra det franske kjøkken. Cruiset gir deg muligheten til å kombinere sol og bad med vakker natur og spennende strandhugg. La Belle de l’Adriatique er bare vel fem år gammelt og eies av det franske rederiet Croisi Europe. Skipet har hyggelige felles-arealer, Jacuzzi, stort soldekk og utvendige komfortable lugarer. Ferieformen er avslappende og kan ikke sammenlignes med et klassisk cruise. Båten seiler korte etapper og ligger i havn over natten, noe som gjør at du har mye fritid i land og kan utforske havnene både på dag- og kveldstid.
Dette er en fantastisk måte å se Kroatias vakre skjærgård på.

BROSJYREN - trykk her
  Kaukasus

Azerbaijan, Georgia og Armenia

september 2020
 

AZERBAIJAN, GEORGIA OG ARMENIA
Bli med på en reise langs landeveien gjennom tre av landene i Kaukasia – det mektige og naturskjønne området som strekker seg fra Svartehavet til Det kaspiske hav. Her får vi oppleve en dramatisk natur med høye fjell og åpne landskap, og  eldgamle kulturminner representert på UNESCOs verdensarvliste. Aserbajdsjan og hovedstaden Baku var et sentralt handelssted langs den gamle Silkeveien. Georgia byr på en rik kulturarv og en turbulent historie. Armenia er et av verdens eldste land med røtter flere tusen år tilbake i tid, og omtales ofte som sivilisasjonens vugge og den første kristne stat.

BROSJYREN - ta kontakt
 

Cruise
all inclusive

fra Praha til Berlin

5* båt Elbe Princesse II

12.-20. oktober 2020

  På 5* båt Elbe Princesse II
VI HAR ENNÅ EN GANG FÅTT EN MULIGHET TIL Å SELGE ET FANTASTISK ELVECRUISE FRA BERLIN/POTSDAM LANGS ELVEN ELBE TIL VI MØTER MOLDAU ELVEN LIKE FØR VI ANKOMMER PRAG.

Underveis har du mulighet for flere utflukter med dyktige guider og får oppleve Lutherstadt Wittenberg, porselens-byen Meissen, det fantastisk restaurerte Dresden, Litomierchi eller Theresienstadt i Tsjekkia før vi når den fantastiske byen Praha som du kan besøke om og om igjen.

BROSJYREN - trykk her
  Romania

eksotisk og mystisk

oktober 2020
 

Når du hører Romania tenker du automatisk på Transilvania, Dracula og Bram Stoker. Men Romania er så mye, mye mer enn bare blodtørstige vampyrer og Ceausescu. Sjarmerende byer med flott arkitektur, slott og borger. Nasjonalparker, fotturer, ville dyr, aktivitetsferier, høye fjell og dype daler. Kirker og klostre, museer og historiske monumenter. Opplev menneskene og deres folklore, musikk, mattradisjoner, dans og festivaler. Her kan du bo på flotte hoteller, i kloster eller hjemme hos en rumensk familie. Romania byr også på urørt natur, hvor fjellene stiger mot himmelen, tett skog og frodige enger, og hvor stillheten hersker.

BROSJYREN - ta kontakt
  Istanbul

hvor europa og asia møtes

oktober 2020
 

Å reise til Istanbul på storbyferie har blitt populært, og det er virkelig et reisemål midt i blinken for en pause fra hverdagen. Denne fantastiske storbyen byr på en blanding av asiatisk og europeisk kultur som du ikke finner noe annet sted. Beundre Den Blå Moské og Hagia Sofia, og lytt til storbyens lyder, inklusiv de daglige bønneutropene. Vandre og handle, og sjekk hvor flink du er til å prute i Grand Bazaar, og hvil føttene på en av de mange kaféene.

BROSJYREN - ta kontakt
  Madagaskar

oktober 2020

stor suksess fra 2013
 

Madagaskars enestående natur er et åndehull med frodiggrønn skog, trolske bregner og imponerende klippeformasjoner. Her lever dyr og fugler som ikke finnes andre steder i verden, og vi skal på fotturer i tre av Madagaskars varierte og flotte nasjonalparker. Her svinger de lekne lemurene seg mellom trærne og kameleonene sitter musestille på greinene. Langs veien står de rare baobabtrærne, og vi får også sett den lokale kulturen når vi blir invitert inn i en landsby, på en vingård eller på et verksted som fremstiller håndlaget papir. I hovedstaden Antananarivo ser vi dronningens palass og den store markedshallen i byen, og ved kystbyen Ifaty er det makeløse snorklemuligheter i tillegg til herlig strandliv. Et naturparadis i særklasse venter på denne uspolerte øya!

BROSJYREN - ta kontakt
 

Namibia

mangfoldig og spektakulær

November 2020

stor suksess fra 2015 og 16

 

Namibia har 300 soldager i året!  Det er et langstrakt land med store variasjoner i naturen; lange strender mot Atlanterhavet, ørken og sanddyner som strekker seg ut mot kysten, Verdens største sanddyner, Namib og Kalahri ørken, forsteinede skog, savanner med store tornebusker og majestetiske fjellformasjoner, og åpne sletter som Etosha Pan. Med andre ord er Namibia et av de mest kontrastfylte landene på jorden. Også spesielt for Namibia er at det er det nest minst befolkningstette landet i verden etter Mongolia. Her møter vi stambefolkninger som Himba og San folket og lærer mere om deres levemåte. Landet er et fryd for de som søker vill, vakker og urørt natur! En vakker destinasjon som må oppleves!  Ta gjerne med familien på deres livs familieferie med eksotisk safari i Etosha National Park. Vi bruker utsøkte luksus-resorter og restauranter som serverer det beste mat i Afrika.

BROSJYREN - ta kontakt
  Cruise fra Buenes Aires ti Santiago de Chile

November 2020
  Bli med på et spektakulær cruise fra Buenes Aires i Argentina til Santiago de Chile.

Vi seiler med Holland America Line

Buenes Aires i Argentina - Montevideo i Uruguay - Falkan øyene
Punta Arenas og Ushuaia
seilasen gjennom Kapp Horn og Magellanstredet
og gjennom Chilenske fjorder
Puerto Montt og Santiago de Chile
BROSJYREN - ta kontakt
  Mekong

kanskje verdenst vakreste elvecruise - fra Vietnam til Kambodsja

18.-30 november 2020
  FULLT - gjentas igjen i november 2020
Cruise i Mekongs vannveier er kanskje den mest spennende og vakreste av alle elvecruise. Et garantert minne for livet - som mange av Travel and Learn medlemmer har kåret som en av sine favoritt cruise.

Vi seiler fra Vietnam til Kambodsja, gjennom travle byer og små landsbyer der mye av dagliglivets gjøremål skjer på elvebredden. Fra Ho Chi Minh-byen (tidl. Saigon) til mMajestisk og vakker Pnom Penh med kongeslottet og sølvpagoden. Tonle Sap innsjøen er en magiske vann-verden som vil overraske oss. Til slutt men ikke minst kommer vi til Seam Reap, med selve Ankor Wat og sine tempel anleggene fra 900 til 1100-tallet, absolutt .......
BROSJYREN - ta kontakt
       

 

REISEVILKÅR post (at) travelandlearn.no KONTAKT: Tel 47 89 60 60