+47 47896060
         
 
post (at) travelandlearn.no
         
 
 
6.-11. mai 2019 Iralnd - smerald øya  
 
 
BROSJYREN - TRYKK HER  
 
Denne øya sies å være Europas smaragd, et dramatisk og karrig landskap, hele tiden skiftende i ulike grønne nyanser. Vakre fjellområder, innsjøer, slott og historiske bygninger.*

Vikingene har også preget Irlands historie og Irsk mat er mangfoldig og rikelig. Kjøttet er av utmerket kvalitet og i sesongen får man ofte vilt og fugl servert. Reker, hummer, laks og østers fra Dublin bukta er berømt. Kaffe med irske Whiskey og en kremtopp er blitt verdenskjent, likeledes Guinness-øl.
 
 

DAG 1 -  MANDAG 6.  MAI      DEN GRØNNE ØY                M
SAS fra Bergen kl 7.25 og fra Trondheim kl 7.50, fra Stavanger kl 7.40 via Oslo og fra Oslo kl 09.35 direkte til Dublin ankomst kl 10.55. Vi tar vår buss sydvest gjennom Irlands karakteristiske grønne landskap. Ikke rart at våre Vikinger fant det attraktivt og også "hjemlig" akkurat her. Vi tar en kort pause underveis mens vi finner noe å spise. Vi ankommer vårt hotell midt i sentrum av byen Limerick ved elven Shannon. Om kvelden koser vi oss med en hyggelig velkomstmiddag på hotellet.

DAG 2 – TIRSDAG 7.  MAI      CLIFFS of MOHER               F, L, M
Etter frokost er det utflukt til Cliffs of Moher beliggende i County Clare. Disse majestetiske klippene som kan følges kilometer etter kilometer, ser vi best fra O'Briens Tower fra den høyeste klippen. Deretter besøker vi Burren, et stort kalksteinsområde med en praktfull natur og fauna. Her finner vi planter fra Alpene og Middelhavet side om side. Turen går videre langs kysten og vi kjører gjennom pittoreske byer som Ballyvaughan, Kinvarra, Blarinbridge på vei til lunsj.

Lunsj på en koselig pub restaurant – Gus O’Connors i den pittoreske landsbyen Doolin. blir en avslappende heldagstur hvor vi kommertilbake til Limerick i god tidfor å ha en aften med middag på et slott.

MIDDELALDERS MIDDAG MED UNDERHOLDNING på Bunratty slott fra 1450. Her har både Ronald Reagan og  Charles de Gaulle spist og vi skal få en opplevelse av de skjeldne med spennede retter - god drikke – og ikke minst få høre slottets historie og spesielt musikk og tradisjoner fra et middelalders Irland. Historien fram- føres av våre servitører som også er operettesangere. Slottene her har en historisk tilknytning til bl.a frimureriet. Lord Dunboyne var opprinnelig medlem av Triune Lodge 333 i Limerick og fungerte som “the Grand Treasurer of Grand Lodge of Ireland».  Det var på denne tiden helt alminnelig at møtene ble holdt i private hjem i stedenfor i dertil vigslede bygg. Knappogue Slott og Bunratty ble derfor stedet hvor mange frimurermøter ble holdt.

 
 
DAG 3 – ONSDAG 8. MAI        GAP OF DUNLOE – KERRY        F, M
Idag skal vi kanskje oppleve ennå et høydepunkt av hva Irlands mektige og vakre natur kan by på. Etter atter en god frokost begir vi oss ut på turen til Kerry og Killarney som ligger ved kysten i sørvest og som er fylt av klipper og vakre fjellområder. En tur på "Ring of Kerry" som går rundt Iveragh-halvøya gir de besøkende en fantastisk utsikt over hav og fjell. Vi befinner oss i Grevskapet Kerry - og her har golfstrømmen gitt trakten et mildt klima som har resultert i en utrolig frodig vegetasjon. Her finnes bl.a  valnøtter, rododendron og fuchsia.  Vi er på Inveragh halvøya og nyter det  flotte landskapet med fjell og sjøer og utsikt over Atlanterhavet. Vi skal kjøre hestekjerrer gjennom de berømte Dunloe fjellkløftene. På Brandon Cottages dypt inne i skogen kan du nyte en enkel lunsj (kafeteria – på egen hånd) før vi skal ta en båttur over Lough Leane eller Lower Lake  til slottet ROSS. Etter turen vil vi få litt tid til å rusle i den utrolig trivelige lille byen Killarney. Etter disse flotte naturopplevelsene vender vi veien tilbake til Limerick igjen. Middag på HOTELLET

DAG 4 – TORSDAG 9. MAI        LIMERICK - DUBLIN                       F, L
Vi sjekker ut fra våre rom etter frokost og kjører til Dublin. Ved ankomst Dublin skal vi ha et hyggelig besøk på et Wiskey destilleri med smaks-prøver. Vi nyter en ekte Irsk lunsj på Europas lengste offentlige bygning - puben "Hole in the Wall" med aner fra 1651 og 100 m lang.

Deretter sjekker vi inn på et hyggelig hotell i sentrum der vi nyter hotellets faciliteter og resten av kvelden er på egenhånd. Middag ikke inkl. Overnatting på Camden Court 4* Boutique style hotell i sentrum av Dublin.

 
 

DAG 5 – FREDAG 10. MAI      DUBLIN – RIVERDANCE           F, L, M
Nyt en sen frokost før vi skal vi kjøre en rundtur i en av de byer i Europa som ligger aller vakrest til like ved Dublin bukten og i le av nordavinden fra fra fjellene i Howth. Leffey-elven som renner gjennom byen setter sitt hyggelige preg på hovedstaden ikke minst på grunn av de mange maleriske broene. Dublin har en stormfull historie og på vår bytur blir vi kjent med bl.a Fiskerkonen "Molly", Oscar Wilde, Trinity College og St. Patricks Cathedral.  Ettermiddagen fri

AVSKJEDSMIDDAG PÅ GLENKOLLEN UTENFOR DUBLIN
Vi tar turen til Glenkullen som ligger vakkert til på en høyde utenfor byen. Her finner vi JOHNNY FOX's som er Irlands høyestliggende pub. Berømt for sine opptredener med de flinke irske "Riverdancerne". Her er det lange køer for å få plass og vi må komme til bords senest kl 19.30. Først skal vi ha en god 3 retters middag før vi lar oss rive med av dette heidundrende showet. Vi returnerer til hotellet ved midnatt.

 
 

DAG 6 – LØRDAG 11. MAI            HJEMREISE                     F
Tidlig frokost på hotellet før vi vi sjekker ut fra våre rom og drar til flyplassen. Avreise med SAS fly kl 10.15 til København med ankomst Kastrup13.25

Fra København videre med innlandsforbindelse til:
15.30 til Oslo med hjemkomst kl 16.40 til Gardermoen
14.05 til Bergen, Flesland med hjemkomst kl 15.25    
15.25 til Trondheim med ankomst Værnes kl 17.00
15.30 til Stavanger via Oslo med hjemkomst Sola kl 18.20

Merk at vi har klart å kunne få kun 25 seter maks på fly – og fått bekreftet kun 25 sitteplasser både til Middelalders festen på Bunratty Slott og på Riverdance fore-stillingen på Jhonny Fox – derfor må vi be om raskest mulig påmelding slik at plassene kan bekreftes !   Forbehold om ev forandring i flypriser og tider som flyselskapen kan annonsere/forandre og vi ikke kan garantere.

 
PRIS:   kr 16 710
ved minimum 12 deltagere

Enkeltromstillegg kr 1 770
 

   TUREN   INKLUDERER:
* Fly OSLO – Dublin – OSLO med SAS.
* 3 overnatting i Limerick og 2 netter i Dublin i delt dobbeltrom
* Bra 4* hoteller sentralt.
* Besøk i Sankt Patrick’s katedral
* Tur med hest/kjerre i Dun Lough
* Båttur over sjøen Lough Leane
* Johnny Fox Riverdance-show med 3 retters middag.
* Middelalders 3 retters Slottsmiddag m/musikk-show
* 3 lunsjer og 4 middager (totalt)
* et glass vin/øl/brus/vann og kaffe under middager og enkelte lunsjer
* Utflukter som omtalt i programmet
* Inngang Cliff of Moher
* Sightseeing i Dublin
* Whiskey destilleri m smaksprøver
* Egen buss under hele reisen.
* Reiseleder f. Travel and Learn

Inkluderer ikke:
* Flyskatt og landingsavgifter som for tiden er på kr 1071 (22.06.18) fra Oslo, kr 1453 fra Trondheim, kr 1255 fra Bergen og Stavanger
* Tilslutning fra Trondheim kr 995, Bergen og Stavanger kr 600,
* Tips til hotellpersonale, sjåfør, Servitører og bagasjebærere.
* Ekspedisjonsavgift kr 55

 
 
kun begrenset antall plasser

PÅMELDING til

post (at) travelandlearn.no
eller
Tlf. 47 89 60 60

Påmelding før. 10. januar 2019
 
BROSJREN - TRYKK HER   post (at) travelandlearn.no KONTAKT: Tel 47 89 60 60

  REISEKALENDER